|
Zaprawa do spoinowania
|
|
04-08-2010, 11:14 AM
|
|||
|
|||
|
Zaprawa do spoinowania
Jestem budowlańcem, zajmuje się tak zwanym kamieniarstwem czyli układaniem posadzek i ogrodzeń z kamienia, ostatnio dostaliśmy do sprawdzenia nowej firmy materiały takie jak:
fuga do kamienia,zaprawa do granitu i zaprawa do spoinowania. Tak więc według mojej oceny fuga do kamienia sprawdza się w stu procętach jest długo plastyczna co pozwala fugować bez pośpiechu a kolor jaki jest zaznaczony na opakowaniu jest faktycznym kolorem fuga do kamienia po jej wyschnięciu i stwardnieniu. Zaprawa do graniutu którą testowaliśmy jest również niezłej jakości aczkolwiek nie odbiega jakością od innych tańszych produktów o nazwie zaprawa do granitu więc nie zaskoczyła mnie niczym specjanym.Zaprawa do spoinowania natomiast jaką miałem sprawdzić była kiepska zbyt szybko twardniała i niezbyt dokładnie wypałniała spoiny, według mnie http://www.abmb.eu]zaprawa do spoinowania powinna mieć plastyczność i czas twardnienia podpodobne jak fuga do kamienia nie wiem czym to jest spowodowane że ta właśnie zaprawa do spoinowania tak szybko traci te wartości. Kończąc ten temat według mojej oceny moge polecić z tej firmy fuge do kamiania i zaprawe do granitu, a zaprawe do spoinowania pod warunkiem że będzie nią spoinować kilku robotników jednocześnie zespołowo ze względu na krótki czas jej obróbki. |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
News!